Workshop - Basic brood

Je eigen brood leren bakken is zo tof.

Deze basic is voor de beginners onder ons die de knepen van het vak willen leren. In deze workshop zet je jouw eerste stappen in de wondere wereld van ambachtelijk brood bakken.

Workshop Highlights:

  1. We leren jou het volledige proces kennen
  2. We hebben het over bloem & meel
  3. Je leert deeg kneden, brood opbollen en vormen

Uiteraard steek je de handen uit de mouwen en maken we samen 2 broden. Na deze workshop heeft brood bakken geen geheimen meer voor jou!

Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal. Binnen de week ontvang je van ons ook nog een stappenplan. 

Workshop - Zuurdesembrood

Zuurdesem is hipper dan ooit. Ook fan? Schrijf je dan snel in. De kennis uit de basic brood workshop kun je hier uitbreiden.

GEEN ervaring of feeling met brood bakken? Volg dan eerst onze basic brood workshop.

Workshop Highlights:

  1. Je leert hoe je je eigen zuurdesemstarter moet onderhouden en gebruiken
  2. Tips en tricks over het mengen en kneden van het deeg
  3. Je leert het vormen en bakken

In deze desem workshop maken we 2 broden from scratch.

Je krijgt na afloop ook je eigen zuurdesem starter mee naar huis, zodat je meteen aan de slag kan, en 1kg bloem.

Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal. Binnen de week ontvang je van ons ook nog een stappenplan. 

Workshop - Zuurdesempizza’s

Ontdek de magie van Zuurdesem Pizza! Wat maakt het zo bijzonder?

Het geheim zit natuurlijk in het deeg. Het wordt gemaakt met natuurlijke gisten en fermentatie, waardoor het deeg een unieke smaak en textuur krijgt.

Resultaat? Luchtige korst met een heerlijke complexiteit, en een smaak die je niet kan weerstaan.

Workshop Highlights:

  1. uitgebreide introductie in het maken van Napolitaanse pizza
  2. We leren een sterk en luchtig deeg te vormen
  3. We leren shapen, beleggen en bakken

Samen zuurdesempizza’s maken? Plezier gegarandeerd.

Na afloop krijg je je eigen starterskit mee: desem, blikje San Marzano tomaat en 1kg typo 00 bloem.

Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal. Binnen de week ontvang je van ons ook nog een stappenplan. 

Workshop - Gevlochten luxe

Zoetebekken met massa’s goesting gezocht!

In deze workshop duik je helemaal in het maken van rijk, zacht en luchtig briochedeeg – met alles erop en eraan!

We maken onze beroemde cinnamon swirls, de kardemom-variant én een chocolade babka die je gasten doen zwijgen bij de eerste hap.

Traag, ambachtelijk en met veel smaak – zoals altijd bij ons!

Workshop Highlights:

  1. Krijg de technieken onder de knie voor het vullen en vlechten van brioche
  2. Maak 3 zoete klassiekers met een twist + tips & tricks voor thuis
  3. Ontdek hoe je zacht, luchtig en rijk deeg maakt.

Ga naar huis met je eigen meesterwerken, én de skills om dit thuis nog eens te doen!

🎁 Cadeau voor thuisbakkers:

Je krijgt ook je eigen zuurdesem starter mee naar huis en 1kg bloem.

Meebrengen:

  1. Goed humeur
  2. Kookschort
  3. Notitie materiaal 

Workshop - Rik’s favorite sweets

Patisserie met pit !

 

In deze workshop draait het om fijne patisserie met karakter. Je ontdekt hoe die héérlijke bokkepootjes worden gemaakt. Daarna duiken we in de wondere wereld van onze cannelés

Alles met vakmanschap – zoals je dat van bakker Rik gewend bent.

Traag, ambachtelijk en met veel smaak – zoals altijd bij ons!

Workshop Highlights:

  1. De techniek achter perfecte bokkepootjes: hoe krijg je ze zo luchtig.
  2. Cannelés, nog beter als in Bordeaux: karamel vanbuiten, custard vanbinnen.
  3. Begrijp de kunst van bakken met gecontroleerde hitte en timing

Neem de technieken en je eigen meesterwerken mee naar huis.

Meebrengen:

  1. Goed humeur
  2. Kookschort
  3. Notitie materiaal 

Workshop - zuurdesem & restjes

Van discard naar delicatesse !

 

In deze nieuwe workshop leer je hoe je van overschot een troef maakt.

Bakker Rik laat je ontdekken hoe veelzijdig en smaakvol zuurdesemrestjes kunnen zijn. Een duurzame workshop waarin we verrassend creatief aan de slag gaan – vol ideeën en inspiratie om ook thuis verder te bakken.

Traag, ambachtelijk en met veel smaak – zoals altijd bij ons!

Workshop Highlights:

  1. je leert hoe je discard inzet voor luchtige, krokante of smeuïge bereidingen.
  2. Je oefent met verschillende vormen en afwerkingen.
  3. Je krijgt praktische tips voor het bewaren, plannen en verwerken van overschotjes.

Wat we maken:

Crackers – Grissini – Flatbreads Muffins – American pancakes

Je gaat naar huis met een hoofd vol ideeën én een tas vol lekkers.

Meebrengen:

  1. Goed humeur
  2. Kookschort
  3. Notitie materiaal 

Workshop - Mediterrane

Zuiders en vol karakter!

We maken twee iconen uit de Italiaanse traditie: de luchtige én smaakvolle ciabatta, en de knapperige focaccia.

Leer de technieken voor het kneden en bakken van deze heerlijke zuurdesemvarianten.

Traag, ambachtelijk en met veel smaak – zoals altijd bij ons!

Workshop Highlights:

  1. Ontdek de kunst van luchtige Mediterrane broden
  2. Leer unieke technieken die deze broden hun karakteristieke smaak en textuur geven
  3. We gaan dieper in op hydratatie, shaping en afwerking

Ga naar huis met je eigen Mediterrane creaties en de kennis om deze klassiekers thuis te bakken.

🎁 Cadeau voor thuisbakkers:

Je krijgt ook je eigen zuurdesem starter mee naar huis en 1kg bloem.

Meebrengen:

  1. Goed humeur
  2. Kookschort
  3. Notitie materiaal 

Workshop - Viennoiserie

Altijd al willen leren hoe je heerlijke, luchtige viennoiserie maakt met een ambachtelijke twist? Laagje per laagje leren we uiteindelijk croissants én pains au chocolat rollen.

Kom naar onze exclusieve workshop en ontdek het geheim van perfecte croissants & pains au chocolat, allemaal op basis van zuurdesem!

Workshop Highlights:

  1. Leren werken met zuurdesemdeeg voor viennoiserie
  2. Tips en tricks voor de perfecte bladerdeegstructuur
  3. Een gezellige en leerzame dag met Bakker Rik

Natuurlijk ga je naar huis met je eigen versgebakken lekkernijen! Alsook je eigen zuurdesem starter, zodat je thuis meteen aan het werk kan vergezeld van 1kg bloem.

Privé workshop

Privé workshop met Bakker Rik?

Zin in een gezellige privé workshop met je eigen groep vrienden, collega’s of familie? Dat kan!

Kies uit één van deze drie formules:

  • Basic Brood

  • Zuurdesembrood

  • Zuurdesem Pizza

Heb je een ander idee? Laat het ons weten – we denken graag met je mee!

Belangrijk:
Een privé workshop boek je met minstens 9 en maximaal 10 personen. Kleinere groepen nemen we niet meer aan.

Ben je met meer dan 10 personen? Bekijk dan zeker onze teambuilding-formule hieronder.

Grotere groepen kunnen we niet in ons atelier ontvangen. Maar heb je zelf een geschikte locatie? Dan komen we met plezier naar jou toe – enkel mogelijk met onze pizza workshop op verplaatsing.

Datum en tijd zijn flexibel, in overleg. Workshops kunnen doorgaan op woensdagen of donderdagen vanaf 14u.

Teambuilding

Teambuilding met zuurdesem pizza!

Onze Zuurdesem Pizza Workshop komt ook op verplaatsing – ideaal voor een unieke teambuilding.

Verras je team met een originele en smakelijke namiddag. Bakker Rik begeleidt jullie stap voor stap naar de perfecte Napolitaanse zuurdesempizza — helemaal from scratch.

Heb je zelf een ander idee of concept? Laat het ons weten, we denken graag mee!

Workshop Highlights
✔️ Introductie in het maken van Napolitaanse zuurdesempizza
✔️ Je leert hoe je een sterk en luchtig deeg maakt
✔️ Samen shapen, beleggen én natuurlijk… bakken!

🔸 Voor groepen vanaf 15 personen
🔸 Op jouw locatie
🔸 Vraag nu je offerte aan via ons contactformulier of mail naar baasroodsezuurdesembakkerij@gmail.com!

Winkelwagen0
Er zijn geen artikels in je winkelwagen
Verder winkelen
0

Inschrijven workshop Basic Brood


Inschrijven workshop Zuurdesembrood


Inschrijven workshop Zuurdesempizza's


Inschrijven workshop gevlochten luxe


Inschrijven workshop gevlochten luxe


Inschrijven workshop gevlochten luxe


Inschrijven workshop mediterrane


Inschrijven workshop Viennoiserie


Inschrijven Privé workshop


Inschrijven Teambuilding workshop


NEWSFLASH!

Zuurdesemvrienden,

Deze baklijst eindigt op zaterdag 02/08.

Daarna nemen wij vakantie (gesloten van 6-16/08)

–> Je kan bestellen voor zaterdag tot woensdag nacht.

–>Je kan bestellen voor woensdag tot maandag nacht.

!!! Wij snijden ons zuurdesembrood niet !!!