Workshop - Basic brood

Je eigen brood leren bakken is zo tof.

Deze basic is voor de beginners onder ons die de knepen van het vak willen leren. In deze workshop zet je jouw eerste stappen in de wondere wereld van ambachtelijk brood bakken.

Workshop Highlights:

  1. We leren jou het volledige proces kennen
  2. We hebben het over bloem & meel
  3. Je leert deeg kneden, brood opbollen en vormen

Uiteraard steek je de handen uit de mouwen en maken we samen 2 broden. Na deze workshop heeft brood bakken geen geheimen meer voor jou!

Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal. Binnen de week ontvang je van ons ook nog een stappenplan. 

Workshop - Zuurdesembrood

Zuurdesem is hipper dan ooit. Ook fan? Schrijf je dan snel in. De kennis uit de basic brood workshop kun je hier uitbreiden.

GEEN ervaring of feeling met brood bakken? Volg dan eerst onze basic brood workshop.

Workshop Highlights:

  1. Je leert hoe je je eigen zuurdesemstarter moet onderhouden en gebruiken
  2. Tips en tricks over het mengen en kneden van het deeg
  3. Je leert het vormen en bakken

In deze desem workshop maken we 2 broden from scratch.

Je krijgt na afloop ook je eigen zuurdesem starter mee naar huis, zodat je meteen aan de slag kan, en 1kg bloem.

Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal. Binnen de week ontvang je van ons ook nog een stappenplan. 

Workshop - Zuurdesempizza’s

Ontdek de magie van Zuurdesem Pizza! Wat maakt het zo bijzonder?

Het geheim zit natuurlijk in het deeg. Het wordt gemaakt met natuurlijke gisten en fermentatie, waardoor het deeg een unieke smaak en textuur krijgt.

Resultaat? Luchtige korst met een heerlijke complexiteit, en een smaak die je niet kan weerstaan.

Workshop Highlights:

  1. uitgebreide introductie in het maken van Napolitaanse pizza
  2. We leren een sterk en luchtig deeg te vormen
  3. We leren shapen, beleggen en bakken

Samen zuurdesempizza’s maken? Plezier gegarandeerd.

Na afloop krijg je je eigen starterskit mee: desem, blikje San Marzano tomaat en 1kg typo 00 bloem.

Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal. Binnen de week ontvang je van ons ook nog een stappenplan. 

Workshop - Viennoiserie

Altijd al willen leren hoe je heerlijke, luchtige viennoiserie maakt met een ambachtelijke twist? Laagje per laagje leren we uiteindelijk croissants én pains au chocolat rollen.

Kom naar onze exclusieve workshop en ontdek het geheim van perfecte croissants & pains au chocolat, allemaal op basis van zuurdesem!

Workshop Highlights:

  1. Leren werken met zuurdesemdeeg voor viennoiserie
  2. Tips en tricks voor de perfecte bladerdeegstructuur
  3. Een gezellige en leerzame dag met Bakker Rik

Natuurlijk ga je naar huis met je eigen versgebakken lekkernijen! Alsook je eigen zuurdesem starter, zodat je thuis meteen aan het werk kan vergezeld van 1kg bloem.

Privé workshop

Liever een privé workshop met Bakker Rik? Ook dat is mogelijk.

Je kan kiezen uit deze 3:

BASIC BROOD

ZUURDESEMBROOD

ZUURDESEM PIZZA

Een ander voorstel? Vraag het ons.

Heb jij een groepje vrienden/vriendinnen/collega’s/familie die met jou de wondere wereld van bakken of zuurdesem willen ontdekken? Vanaf 6 personen is dit al mogelijk, maximum 9.

Date & time in samenspraak. Dit kan op een woensdag of donderdag vanaf 14u.

Teambuilding

Onze zuurdesem pizza workshop komt ook op verplaatsing!

Verras je werknemers op een originele manier en laat ze een gezellige namiddag beleven. Bakker Rik komt jouw team begeleiden naar de beste Napolitaanse zuurdesempizza’s, en dit from scratch.

Een ander idee? We denken graag mee!

Workshop Highlights:

  1. Uitgebreide introductie in het maken van Napolitaanse pizza
  2. Jullie leren een sterk en luchtig deeg te vormen
  3. Jullie gaan shapen, beleggen en natuurlijk bakken

Dit kan al vanaf 15 personen. Vraag snel jouw offerte op.

Winkelwagen0
Er zijn geen artikels in je winkelwagen
Verder winkelen
0

Inschrijven workshop Basic Brood


Inschrijven workshop Zuurdesembrood


Inschrijven workshop Zuurdesempizza's


Inschrijven workshop Viennoiserie


Inschrijven Privé workshop


Inschrijven Teambuilding workshop


NEWSFLASH!

De baklijst voor April + Mei (is dezelfde) loopt tot woensdag 28/05 . Zaterdag 31/05 gesloten.

Je kan bestellen voor zaterdag tot woensdag nacht. Je kan bestellen voor woensdag tot maandag nacht.

!!! Wij snijden ons zuurdesembrood niet !!!